Behandelmethoden

Welke technieken worden gebruikt en hoe werken ze precies?

Hoe ziet een behandeling eruit?

Een behandeling start met een vraaggesprek waarin ik vraag naar de klachten. Vervolgens meet ik met de lecher antenne je lichaam door en doe ik een buik diagnose. Op basis van deze informatie krijg je een Shiatsu en Reiki behandeling en geluidstherapie. Aansluitend geef ik advies over eventuele supplementen die kunnen helpen.

De behandeling vind plaats op de vloer op een traditioneel Japanse zachte mat. Tijdens de behandeling draag je makkelijk zittende kleding. Er wordt geen olie gebruikt. 

De behandeling brengt diepe ontspanning en verbetert de energiedoorstroming in ons lichaam. Verstoringen of blokkades kunnen worden opgeheven, waardoor klachten verminderen. 

Hieronder kun je lezen over de verschillende technieken die ik gebruik. 

Welke behandelmethoden gebruik ik?

Bij een behandeling gebruik ik verschillende behandelmethoden en technieken. Hieronder leg ik kort uit hoe deze methoden en technieken werken en wat ze doen. 

Ik maak gebruik van:

  • Lecher Antenne
  • Shiatsu Therapie en Massage
  • Reiki
  • Geluidstherapie (information medicine)

Lecher Antenne

De lecherantenne is een instrument dat ontwikkeld is door Ernst Lecher en geeft de mogelijkheid om elektromagnetische straling te meten. Het natuurkundige principe is gebaseerd op een parallel draadsysteem dat Heinrich Hertz al gebruikte om de lengte van elektromagnetische golven te bepalen.

De lecher antenne bestaat uit twee parallelle geleiders die kortgesloten worden door een beweegbare schuif waarmee verschillende golflengten of frequenties kunnen worden ingesteld, net als bij een transistorradio. Elke stof, elke cel, elke groep cellen zoals organen, spieren en botten, virussen, bacteriën, maar ook energiestromen zoals emoties, meridianen, chakra’s etc. produceren elektromagnetische golven. Dit levert energie op met meetbare frequenties. De schuif van de Lecher antenne kan worden afgesteld op een bepaalde frequentie. De Lecher antenne resoneert als hij de overeenkomstige frequentie vindt. Hij kan nauwkeurig en efficiënt vaststellen of er sprake is van een van een disbalans of een energieblokkade rondom een bepaald energielichaam.

Met de lecher antenne meet ik de vitaliteit van weefsels, organen en energiesystemen. Dit geeft mij inzicht in de de mate van gezondheid van pathologie van dit orgaan-, weefsel, of energiesysteem.

Wat is Shiatsu Therapie en Massage?

Shiatsu is een Japanse drukpuntmassage. De massage brengt diepe ontspanning en verbetert de energiedoorstroming in ons lichaam. Verstoringen of blokkades kunnen worden opgeheven, waardoor klachten verminderen. Het is een weldaad voor lichaam en geest.

Daarnaast helpt Shiatsu om het energiesysteem van je lichaam in balans te brengen en blokkades weg te nemen waardoor verschillende soorten pijnklachten en/of stoornissen  behandeld kunnen worden. Voorbeelden zijn vermoeidheid- of stress gerelateerde klachten. 

Preventief wordt Shiatsu ingezet om het lichaam vitaal te houden, je immuunsysteem te versterken en om ziektes langer buiten de deur te houden. Een soort APK voor lichaam en geest dus.

Hoe?

De Shiatsu masseur oefent druk uit met de duimen, de vingers of de handpalmen. De massage vindt plaats op de vloer op een traditioneel Japanse, zachte mat. Tijdens de massage draag je makkelijk zittende kleding en wordt er geen olie gebruikt.

Reiki

Naast Shiatsu gebruik ik ook Reiki tijdens de behandeling. Reiki energie stroomt via verschillende handposities naar die plekken in je lichaam waar je die energie het meest nodig hebben. Het vult tekorten aan en herstelt de balans. Reiki werkt op het fysieke lichaam, en ook op je geest (mentaal) en op de emoties. Daardoor zorgt het voor lichamelijke ontspanning en innerlijke rust.

Geluidstherapie / Information medicine

Bij geluidstherapie van Information Medicine zijn de meetbare frequenties omgezet in geluidsgolven en elektromagnetische golven. Ongeveer 70% van ons lichaamsgewicht bestaat uit water, maar moleculair gezien bestaan we voor 99% uit water. Geluid heeft een diep doordringend vermogen in water. Water kan geluid geleiden en absorberen. Hierdoor gaat het water rondom en in een cel dusdanig trillen dat het weer terug gaat komen in zijn oorspronkelijke harmonische balans. Hierdoor kan het orgaan weer normaal gaan functioneren en treedt genezing in.

Met geluidstherapie wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd. Informatieverstoringen, frequentieverstoringen en disbalans in de resonantie op celniveau worden hersteld waardoor energie weer in de juiste frequentie gaat trillen.  

Onze behandelingen en sessies

Shiatsu
Massage

Heerlijk ontspannende Shiatsu Massage. Kom volledig tot rust en geef je lichaam het onderhoud dat het nodig heeft.

Holistische behandeling APK

Een APK lichaamsmeting, een behandeling met Shiatu, Reiki en Geluid en advies over eventuele supplementen.

Reiki
behandeling

Reiki werkt op het lichaam, en op je geest (mentaal) en op de emoties. Daardoor zorgt het voor lichamelijke ontspanning en innerlijke rust.